Nákupy

Moderné technológie do domu

Posledné roky rastú novostavby ako huby po daždi. Je to vďaka vysokým cenám bytov, ale aj výhodnými hypotékami, ktoré teraz banky poskytujú takmer každému. Mať vlastný dom je snom takmer každého páru či rodiny. Je to však finančne a časovo náročný proces. Aj keď dnes nájdeme množstvo firiem, ktoré ponúkajú takzvaný dom na kľúč a vy dostanete svoj domček už hneď obývateľný, niektoré rozhodnutia sú predsal en na vás. Nestačí mať len predstavu o projekte. Dôležité je mať vopred premyslené aj technológie stavieb Taloa. Zatiaľ čo v minulosti nebol na energetický certifikát kladený žiaden dôraz, dnes sa stavajú domy s čo najnižšou spotrebou. K tomu dopomáhajú aj nové technológie.

smart domácnosť

Technológie stavieb zahŕňajú procesy, ktoré v našom dome využívame. Či už kúrenie alebo elektroinštalácia, o týchto technológiách by sme mali mať jasno ešte pred samotnou stavbou, keďže niektoré si vyžadujú zabudovanie prvkov priamo do stavby.

Elektroinštalácia.

Predstavuje sieť elektrickej energie, pomocou ktorej funguje domácnosť. Zatiaľ čo v minulosti sa o inej ako klasickej elektroinštalácii ani nerozprávalo, dnes si môžeme zariadiť celý dom pomocou smart elektroinštalácie.

technológie stavieb

Kúrenie.

Kúrenie v dome môžete vyriešiť viacerými spôsobmi. Klasické radiátory by ste hľadali už ťažko. Najčastejším spôsobom vykurovania je podlahové kúrenie. Trubkám v podlahe však musíte prispôsobiť krytinu. Takýto spôsob kúrenia je však rýchly a príjemný, keďže máte vyhriatu aj zem. Avšak aj v kúrení môžete nájsť novinky. Takzvané stropné kúrenie je moderná technológia, ktorá využíva chladnú cirkulujúcu vodu v zabudovaných rúrkach. Výhoda je rovnomerné ochladenie celého priestoru. Populárna je tiež vzduchotechnika. Slúži najmä pri uzavretých priestoroch. Viacerí v domácnostiach už možno používate zvlhčovače, čističky vzduchu či klimatizácie.